CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

2012. június 24., vasárnap

Hagymalekvár

A receptet Tündi küldte, a forrás a NoSalty.

hozzávalók 8 főre



elkészítés
  1. A megtisztított hagymát félbevágjuk, majd a félbevágott részeket a levelek hosszanti irányában négybe vágjuk. A hagymát egy nagy serpenyőben a felhevített vajon megfonnyasztjuk.
  2. Amikor a hagyma megfonnyadt, akkor a mézet hozzáadjuk, és 1-2 percig kevergetjük, hozzáadjuk a balzsamecetet, és jól összekeverjük.
  3. Megszórjuk kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, felengedjük a vörösborral.
  4. Lassú tűzön főzzük a hagymát, és apránként hozzáadjuk az alaplevet. Az alapléből tegyünk félre 1 dl-t, amibe elkeverjük a keményítőt. Amikor a hagyma megpuhult (kb. 1 óra) hozzáadjuk a keményítős alaplevet, és további 15 percig főzzük.
  5. A hagymalekvár akkor főtt meg, amikor a hagyma teljesen puhára főtt, és lekvár állagú lesz.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...